SAFETY FIRST

Μπορεί ο τίτλος να περιγράφει ένα σενάριο που φαντάζει μακρινό, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική...


Η εποχή που τα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους χάρη στην τεχνολογία "Connected Vehicle" βρίσκεται πιο κοντά από ότι ίσως να περιμένουμε.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration", του μεγαλύτερου Οργανισμού που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στις Η.Π.Α., με τις ευλογίες του Υπουργείου Μεταφορών, βρίσκεται στα σκαριά η διαδικασία θεσμοθέτησης της υποχρεωτικής παρουσίας σε ελαφριά αυτοκίνητα, συστήματος επικοινωνία οχήματος με όχημα (Vehicle-to-vehicle - V2V), με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων. Η ύπαρξη του συστήματος επικοινωνίας μεταξύ δύο οχημάτων θα επιτρέπει τη χρήση νέων εφαρμογών αποφυγής ατυχημάτων που, όταν χρησιμοποιηθούν πλήρως, υπολογίζεται πως θα εμποδίσουν πολλές χιλιάδες ατυχήματα, χάρη στη δυνατότητα των αυτοκινήτων να "μιλούν" μεταξύ τους, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο νόμος που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση για 90 ημέρες, καλεί τους κατασκευαστές να συμπεριλάβουν τεχνολογίες V2V σε όλα τα ελαφριά οχήματά τους, τα οποία θα μπορούν μέσω ειδικών συσκευών να "μιλούν μεταξύ τους την ίδια γλώσσα", χάρη σε συγκεκριμένη, κοινή κωδικοποίηση μηνυμάτων που θα έχουν δημιουργηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μάλιστα, αυτό θα πάει ακόμη παραπέρα αφού το Τμήμα που έχει υπό την ευθύνη του τον τομέα των Αυτοκινητόδρομων, θα εκδώσει σύντομα και οδηγίες ώστε η τεχνολογία επικοινωνίας V2V να επεκταθεί και στις οδικές υποδομές, ώστε τα αυτοκίνητα να "επικοινωνούν" και με φανάρια, σήματα Stop ή σημάνσεις για έργα οδοποιίας. Οι παραπάνω προτάσεις, αποτελούν ακόμη ένα βήμα εμπρός, στο δρόμο για την πολυαναμενόμενη εγκαθίδρυση της αυτόνομης αυτοκίνησης, ενώ υπολογίζεται πως οι τεχνολογίες επικοινωνίας V2V θα μπορούσαν να μειώσουν έως και κατά 80% τα μη καταστροφικά ατυχήματα.

Οι συσκευές V2V θα χρησιμοποιούν σύστημα επικοινωνίας μικρής εμβέλειας (Dedicated Short Range Communications - DSRC) ώστε να μεταδίδουν δεδομένα όπως τοποθεσία, κατεύθυνση και ταχύτητα στα κοντινά οχήματα. Αυτά τα δεδομένα θα ανανεώνονται έως 10 φορές ανά δευτερόλεπτο και με τη χρήση αυτής της πληροφόρησης, τα αυτοκίνητα που θα διαθέτουν τις συσκευές θα μπορούν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους και να ειδοποιήσουν τους οδηγούς για πιθανό ατύχημα, ενώ εκείνα που διαθέτουν αυτοματοποιημένες λειτουργίες θα μπορούν ακόμη και να δρουν αυτόνομα. Ταυτόχρονα, η τεχνολογία επικοινωνίας V2V θα προσφέρει σε όχημα και οδηγό προχωρημένες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα την κρίση αν είναι ασφαλής μια προσπέραση σε δρόμο με δύο λωρίδες, καθώς θα μπορεί να ανιχνεύσει την παρουσία οχήματος-κινδύνου σε απόσταση που ο οδηγός με τις αισθήσεις του δε θα μπορεί, πιθανώς αποσοβώντας μια μετωπική σύγκρουση.Σύμφωνα με το άρθρο, μεγάλη προσοχή θα δοθεί στην ιδιωτικότητα των επιβατών, καθώς δε θα μεταδίδονται πληροφορίες που σχετίζονται κατά οποιονδήποτε τρόπο, με τα άτομα που βρίσκονται εντός του αυτοκινήτου, αλλά μόνο πληροφορίες που αφορούν τη θέση του αυτοκινήτου στο δρόμο και σε σύγκριση με άλλα οχήματα. 

Ο Υπουργός Μεταφορών των Η.Π.Α. Anthony Foxx δήλωσε: "Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όσο περισσότερο γίνεται την τεχνολογία μεταφορών, με στόχο τη διάσωση περισσότερων ανθρώπινων ζωών. Η πολυαναμενόμενη νομοθεσία για το V2V αποτελεί ένα βήμα προόδου, καθώς από τη στιγμή που θα παρουσιαστεί θα παρέχει πλήρη γνώση της κατάστασης γύρω από ένα κινούμενο όχημα σε 360 μοίρες και θα μας βοηθήσει στην βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας". 

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της NHTSA Mark Rosekind σχολίασε: "Οι προηγμένες τεχνολογίες μπορούν να αποδειχθούν ένα σημαντικό όπλο, στην προσπάθεια να σωθούν περισσότερες ζωές στους δρόμους. Η τεχνολογία V2V και οι τεχνολογίες αυτόνομης αυτοκίνησης έχουν τις δυνατότητες να κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς και μάλιστα όταν συνδυαστούν, αυτές οι δυνατότητες γίνονται τεράστιες".

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Ευρωπαϊκή Ένωση: Προς νομοθεσία για ψηφιακή διαθεσιμότητα των ορίων ταχύτητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αναβαθμίσει τους κανόνες στον τομέα των μετακινήσεων, ζητώντας την ψηφιακή παροχή δεδομένων για τα όρια ταχύτητας, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ...(περισσότερα)
Αύξηση θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Κατά τη διάρκεια του 2022, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στους Ευρωπαϊκούς δρόμους αυξήθηκε – Διαβάστε τι συνέβη σε Ελλάδα και Κύπρο. ...(περισσότερα)
Ευθυγράμμιση: Πότε την ελέγχουμε και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Μια από τις ενέργειες που σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια, με την ασφάλειά μας στο δρόμο, είναι η ευθυγράμμιση. ...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Βρυξέλλες: Μείωση ορίου ταχύτητας - υποδιπλασιασμός θανάτων από τροχαία
Μετά από τη μείωση του ορίου ταχύτητας στις Βρυξέλλες στα 30 χλμ./ώρα, παρατηρήθηκε πτώση του αριθμού θανάτων και τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Κριτική στην πολιτική περί Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σε έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφέρεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μέλη της πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να υπάρξει επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί έως ...(περισσότερα)
Αισθητήρες παρκαρίσματος: Το πιο δημοφιλές
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε πως οι νέοι οδηγοί θεωρούν πιο σημαντικό προαιρετικό αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, τους αισθητήρες παρκαρίσματος. ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
Περί απαγόρευσης της οδήγησης στους ηλικιωμένους...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων. ...(περισσότερα)

S5 Box