SAFETY FIRST

Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμε στο δρόμο για τις απλές, καθημερινές μας μετακινήσεις.

Ο Αμερικανός Αναβάτης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 35 ετών, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο στην Ιταλία. Ο Nicky Hayden ήταν ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους αναβάτες, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2006 στην κορυφαία μορφή αγώνων μοτοσικλετών του πλανήτη, το Moto GP. Αν και έγινε γνωστός μέσω της καριέρας του σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και κατά πολλούς, ριψοκίνδυνο σπορ, εντούτοις δυστυχώς έφυγε από κοντά μας λόγω ενός ατυχήματος που είχε στην καθημερινότητά του.

Ο απροσδόκητος θάνατος του Nicky Hayden είναι μια πολύ δυσάρεστη είδηση, που έχει συνταράξει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως έρχεται να θυμίσει σε όλους πόσο φθαρτοί είμαστε ενώ κινούμαστε στο δρόμο. Άλλωστε ο Nicky, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές που μας εντυπωσιάζουν με το θάρρος και την ικανότητά τους σε σπορ όπως Moto GP, Formula 1, WRC κλπ., όταν συμμετέχουν σε αγώνες τηρούν όλους τους, ιδιαίτερα προηγμένους, κανόνες ασφαλείας και για αυτό στατιστικά κινδυνεύουν, ειδικά με το πέρασμα των χρόνων, σαφώς λιγότερο μέσα στην πίστα ή τις Ειδικές Διαδρομές, παρά στο δρόμο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο, κατά πολλούς, κορυφαίος Αναβάτης όλων των εποχών, Valentino Rossi έχει δηλώσει πως δεν οδηγεί μοτοσικλέτα στο δρόμο...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Άδειες οδήγησης: Διεύρυνση ηλεκτρονικών υπηρεσιών
Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου, θα μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγη...(περισσότερα)
Επίσημο: Ισοδυναμία άδειας οδήγησης αυτοκινήτου με άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου ή ελαφρού δικύκλου
Η Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την ισοδυναμία ανάμεσα στην άδεια οδήγησης αυτοκινήτου κατηγορίας Β, με εκείνη της οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) έως 50 κ.εκ. ή ελαφρού δικύκλου (Α1) έω...(περισσότερα)
Στην Ελβετία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του ETSC
Η προσπάθεια βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Ελβετία, αναγνωρίστηκε στην πράξη από το European Transport Safety Council (ETSC). ...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Όριο ταχύτητας 20 μιλίων/ώρα στο κέντρο του Λονδίνου
Όπως αναφέρουν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Αγγλίας, έως το 2020 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία περαιτέρω μείωσης των ορίων ταχύτητας στα 20 μίλια/ώρα, σε οδούς-κλειδιά του Κεντρικού Λονδίνου. ...(περισσότερα)
Αυξάνονται οι πόλεις με όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα
Στο πλαίσιο βελτίωσης του επιπέδου Οδικής Ασφάλειας, αλλά και της μείωσης εκπομπής ρύπων, αρκετές πόλεις στην Ευρώπη υιοθετούν ως ανώτατο όριο ταχύτητας τα 30 χλμ./ώρα. ...(περισσότερα)
Παραβάσεις που
Σύμφωνα με τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η επανάληψη ορισμένων επικίνδυνων παραβάσεων, θα επιφέρει αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 5 χρόνια. ...(περισσότερα)
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια: Οι 5 ενότητες
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια, με στόχο τη μείωση κατά 50% των νεκρών και σοβαρά τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με ...(περισσότερα)
Ολλανδία: Μείωση ορίων ταχύτητας, για μείωση εκπομπής ρύπων
Σε μια κίνηση που έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις, η Ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδιο μείωσης των ορίων ταχύτητας κατά τη διάρκεια της ημέρας, με πρώτο στόχο τη μείωση της εκπομπής ρύπων και όχι, ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Ετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση
Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Energy Dialogues", ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση, βρίσκεται προ των πυλών τ...(περισσότερα)

S5 Box