SAFETY FIRST

Η ιδιαίτερα δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Nicky Hayden, έρχεται να πιστοποιήσει για ακόμη μια φορά πως η ασφάλεια που υπάρχει στο Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, είναι πολύ περισσότερη από εκείνη που έχουμε στο δρόμο για τις απλές, καθημερινές μας μετακινήσεις.

Ο Αμερικανός Αναβάτης έχασε τη ζωή του σε ηλικία 35 ετών, όταν χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο ενώ έκανε ποδήλατο στην Ιταλία. Ο Nicky Hayden ήταν ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους αναβάτες, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον τίτλο που είχε κατακτήσει το 2006 στην κορυφαία μορφή αγώνων μοτοσικλετών του πλανήτη, το Moto GP. Αν και έγινε γνωστός μέσω της καριέρας του σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και κατά πολλούς, ριψοκίνδυνο σπορ, εντούτοις δυστυχώς έφυγε από κοντά μας λόγω ενός ατυχήματος που είχε στην καθημερινότητά του.

Ο απροσδόκητος θάνατος του Nicky Hayden είναι μια πολύ δυσάρεστη είδηση, που έχει συνταράξει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως έρχεται να θυμίσει σε όλους πόσο φθαρτοί είμαστε ενώ κινούμαστε στο δρόμο. Άλλωστε ο Nicky, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές που μας εντυπωσιάζουν με το θάρρος και την ικανότητά τους σε σπορ όπως Moto GP, Formula 1, WRC κλπ., όταν συμμετέχουν σε αγώνες τηρούν όλους τους, ιδιαίτερα προηγμένους, κανόνες ασφαλείας και για αυτό στατιστικά κινδυνεύουν, ειδικά με το πέρασμα των χρόνων, σαφώς λιγότερο μέσα στην πίστα ή τις Ειδικές Διαδρομές, παρά στο δρόμο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο, κατά πολλούς, κορυφαίος Αναβάτης όλων των εποχών, Valentino Rossi έχει δηλώσει πως δεν οδηγεί μοτοσικλέτα στο δρόμο...

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Χιλιάδες κλήσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ
Η ελλιπέστατη οδηγική, αλλά και συνολική, παιδεία μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά, από τη στατιστική των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αστικές περιοχές, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019...(περισσότερα)
Χριστούγεννα: Σημαντικό ποσοστό Βρετανών θα οδηγήσει υπό επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών
Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ότι το ποσοστό Βρετανών οδηγών που θα βρεθούν πίσω από το τιμόνι υπό επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, μόνο αμελητέο δεν π...(περισσότερα)
Η επιστήμη πίσω από τον Graham
Μετά την πρώτη παρουσίαση του Graham, η TAC έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το εγχείρημα σε επιστημονικό επίπεδο. ...(περισσότερα)
Μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ Heineken και Formula 1
H FOM (Formula One Management) σε πολυετή χορηγική συμφωνία με τη γνωστή ζυθοποιία Heineken, η οποία θα είναι από τον αγώνα της Μόντσα, που θα μετονομαστεί σε Formula 1 Gran Premio Heineken D' Italia ...(περισσότερα)
Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα πρέπει να διαθέτουν σύστημα ηχητικής προειδοποίησης
Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο αυστηρή για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία στο εξής θα πρέπει να διαθέτουν ειδικό σύστημα ηχητικής προειδοποίησης. ...(περισσότερα)
Οι παραβάσεις με αριθμούς
Τα ατυχήματα που συντελούνται καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους έχουν πολλές και διαφορετικές αιτίες, με τις παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας να αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο που οδηγ...(περισσότερα)
Οι βασικοί λόγοι για αντικατάσταση των ελαστικών
Η επιλογή που θα κάνουμε όταν έρθει η στιγμή αντικατάστασης των ελαστικών είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά σε ένα από τα θεμελιώδη σημεία του αυτοκινήτου μας. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 27.577 παραβάσεις σε 9 ημέρες
Οι περισσότερες παραβάσεις διαπιστώθηκαν στην Αττική, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός εξ αυτών αφορούσε σε παράνομη στάθμευση και κίνηση με υπερβολική ταχύτητα. ...(περισσότερα)
Traction Control System (TCS)
Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας, με την "έξυπνη" λειτουργία του να έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας πλειάδας συστημάτων, που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τα οποία...(περισσότερα)
Έως και 40% των θανάτων στους δρόμους σχετίζονται με τη δουλειά
 Σύμφωνα με νέα στοιχεία αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 25.671 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2016. ...(περισσότερα)

S5 Box