SAFETY FIRST

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν την έναρξη έργων υποδομής, για βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε δανειακή σύμβαση 450 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και της Εγνατίας Οδού ΑΕ, με φόντο το "Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας".

Το συγκεκριμένο, που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας", έχει ως βάση το αποτέλεσμα μελετών που διενεργήθηκαν από την Εγνατία Οδό. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά πραγματοποιήθηκαν 60 μελέτες, για όλες τις Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Αυτές αφορούσαν σε οδικά τμήματα μήκους 15.000 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 4.200 σε εθνική οδό και τα 10.800, σε περιφερειακές οδούς. Από τις μελέτες, προέκυψαν 7.000 επικίνδυνες θέσεις, κατά μήκος 2.500 χιλιομέτρων σε 80 οδικούς άξονες της χώρας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας, θα γίνουν μικρές κατασκευαστικές παρεμβάσεις, όπως αναβάθμιση ή αντικατάσταση εξοπλισμού (διαγράμμιση, σήμανση, μονάδες για απόσβεση ενέργειας κ.α.), βελτιώσεις υποδομών (νέοι ασφαλτοτάπητες, έργα αποχέτευσης, διαπλάτυνση οδών κ.α.), ενώ θα δημιουργηθούν και νέοι ισόπεδοι κόμβοι.

Ακόμη, η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την έναρξη εργασιών για βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Παραλιακή λεωφόρο, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα υπάρξουν εργασίες άρσης επικινδυνότητας σε 100 σιδηροϊστούς ηλεκτρικού φωτισμού στην περιοχή της Βουλιαγμένης, στις οδούς Αθηνάς (κατεύθυνση προς Αθήνα) και Αλκυονιδών (κατεύθυνση προς Βάρκιζα).

Αυτό που διαπιστώθηκε, ήταν πως λόγω επιχώσεων στις νησίδες μεταξύ των δύο λωρίδων, τμήματα από τις κολώνες φωτισμού έχουν θαφτεί στο έδαφος, γεγονός που προκαλεί συσσώρευση υδάτων και διάβρωση των ιστών στη βάση της εκάστοτε κολώνας. Το παραπάνω, επηρεάζει την ευστάθεια που έχουν οι κολώνες, οπότε αυξάνεται η πιθανότητα να πέσουν στο έδαφος σε περίπτωση ισχυρών ανέμων. Η ανακατασκευή των βάσεων των ιστών και εν συνεχεία αντικατάστασή τους έχει ξεκινήσει, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε πως με έργο προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα λάβει σύντομα μορφή σύμβασης, θα υπάρξει και επιπλέον τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Δίπλωμα οδήγησης:  Τα ποσά για τα νέα και ενιαία παράβολα
Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τον ορισμό νέων ενιαίων-ενοποιημένων παραβόλων, αναφορικά με το δίπλωμα οδήγησης. ...(περισσότερα)
Victoria Αυστραλίας: Οι λιγότεροι θάνατοι όλων των εποχών από τροχαία το 2018
Μια σημαντική μέτρηση κατέγραψε το Κράτος της Victoria στην Αυστραλία, καθώς το 2018 ήταν η χρονιά με τους λιγότερους θανάτους από τροχαία ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Προτάσεις για μέτρα μείωσης των απωλειών στους δρόμους!
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας όσον αφορά στην κατηγορία των νέων ανθρώπων (1...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)
Έλεγχοι από την Τροχαία σε σχολικά λεωφορεία
Η Τροχαία Αττικής έκανε ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, ενώ αστυνομικοί μοίρασαν σε γονείς και μαθητές, ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. ...(περισσότερα)
Euro NCAP: Επεξήγηση των τεστ
Σε αυτό το άρθρο, θα παρέχουμε μια επεξήγηση των δοκιμασιών που περνούν τα συστήματα ασφαλείας των αυτοκινήτων, για την καλύτερη αξιολόγησή τους. ...(περισσότερα)
0 αστέρια σε Crash Test
Μια είδηση που δε συνηθίζουμε να διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό έφτασε από το Δελχί της Ινδίας, όπου αυτές τις ημέρες περνούν από Crash Test, υπό την αιγίδα του Global NCAP, αφού 5 μοντέλα που παράγον...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας στο WRC!
Στο πρόσφατο Ράλλυ Γερμανίας, 9ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), οι Γάλλοι Stephane Lefebvre-Gabin Moreau είχαν μια άσχημη έξοδο με πολλά χιλιόμετρα, που θα μπορούσε να προξενήσει πολύ ...(περισσότερα)

S5 Box