SAFETY FIRST

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό πως ο πρώτος άξονας περιστρέφεται γύρω από τη συλλογή και χρήση των δεδομένων από τροχαία ατυχήματα.

Η συλλογή, επεξεργασία και μετέπειτα χρησιμοποίηση των δεδομένων που προκύπτουν από τα τροχαία ατυχήματα, έχει μεγάλη σημασία για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση σχετικά με τον πρώτο άξονα του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, δεν αρκεί να γνωρίζουμε τον τόπο και χρόνο κατά τον οποίο συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Για να γίνουν οι σωστές ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψή της, χρειάζεται να γνωρίζουμε ακόμη τον τρόπο με τον οποίο αυτά συμβαίνουν, καθώς και την αιτία. Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, τα διαθέσιμα στοιχεία για να υπάρξει ολοκληρωμένη άποψη, είναι ελλιπή.

Στα διαθέσιμα δεδομένα, εντάσσονται στοιχεία όπως φύλο και ηλικία των ατόμων που προκαλούν τα περισσότερα τροχαία (άντρες 25-49 ετών), όχημα (αυτοκίνητο), τύπος οδών (αστικές). Ακόμη, τα περισσότερα τροχαία γίνονται μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, ενώ οι περισσότερες εισαγωγές σε νοσοκομεία γίνονται σε απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα.

Ποια είναι όμως τα δεδομένα που λείπουν, ώστε να υπάρξει μια σφαιρική εικόνα και άρα, να προκύψει πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης; Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφής ο αριθμός και τύπος τροχαίων που έγιναν το καλοκαίρι στα νησιά, ο χρόνος αντίδρασης του ΕΚΑΒ ανά περιοχή, το ποσοστό δικυκλιστών που δε χρησιμοποιούν κράνος, ενώ δεν έχει καταστεί εφικτό να δημιουργηθεί χάρτης μέσω του οποίου θα φαίνονται η επαναληψιμότητα και η συσσώρευση ατυχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναφορικά με τον πρώτο άξονα του Εθνικού Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται η χρήση σύγχρονης τεχνολογίας από τα ίδια τα αυτοκίνητα, τη διαχείριση κυκλοφορίας και τα κινητά τηλέφωνα οδηγών, ώστε να βελτιωθεί η διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, στόχος πέραν της διεύρυνσης της βάσης δεδομένων, είναι οι αρχές και οι οδηγοί, να λαμβάνουν χρήσιμα στοιχεία στο κινητό τους ή στο σύστημα συνδεσιμότητας του αυτοκινήτου τους, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Πρόστιμο και 20 μήνες απώλεια διπλώματος για γνωστό τερματοφύλακα στην Αγγλία
Ο Γάλλος τερματοφύλακας μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας, Hugo Lloris, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και δείχνοντας μεταμέλεια, απ...(περισσότερα)
Η κίνηση στη ΛΕΑ θα φέρει μεγαλύτερες ποινές
Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Αγγλία: Το κόστος είναι ο βασικός λόγος που οι νέοι δεν οδηγούν
Έρευνα στην Αγγλία έδειξε πως ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νέοι δεν αποφασίζουν να οδηγήσουν, είναι το αυξημένο κόστος. ...(περισσότερα)
Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας: Τι περιλαμβάνουν και ποιος είναι ο σκοπός τους
Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αυξάνουν διαρκώς τη δυναμική τους, οπότε ήρθε η στιγμή να κατανοήσουμε καλύτερα τι αφορούν. ...(περισσότερα)
Αλλαγή ελαστικού στο δρόμο
Η ποιότητα κατασκευής των σύγχρονων ελαστικών από μεγάλους κατασκευαστές βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το φαινόμενο του κλαταρίσματος, έχει αποφευχθεί εντελώς. ...(περισσότερα)
Euro NCAP (European New Car Assessment Programme)
Πρόκειται για τον πιο γνωστό και αναγνωρισμένο οργανισμό διενέργειας crash test, από τον οποίο εξάγονται αποτελέσματα για εταιρείες και αυτοκίνητα στην Ευρώπη. ...(περισσότερα)
Συνεργασία κρατών και αυτοκινητοβιομηχανιών για εξέλιξη συστημάτων ασφαλείας
Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στην Ευρώπη, για την ανάπτυξη συστημάτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)
Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)
Ελλάδα: Ετοιμάζεται νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση
Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Energy Dialogues", ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννης Κεφαλογιάννης ανέφερε πως το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αυτόνομη οδήγηση, βρίσκεται προ των πυλών τ...(περισσότερα)
Ευθυγράμμιση: Πότε την ελέγχουμε και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Μια από τις ενέργειες που σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια, με την ασφάλειά μας στο δρόμο, είναι η ευθυγράμμιση. ...(περισσότερα)

S5 Box