SAFETY FIRST

Στατιστικά δεδομένα από την Μεγάλη Βρετανία, καταδεικνύουν ανησυχητικά μεγάλη αύξηση στα ατυχήματα που προκαλούνται από οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Τα κρούσματα οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο "πακέτο", μαζί με τα αντίστοιχα που αφορούν σε οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, αυτό το φαινόμενο έχει παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα της χώρας, οι απώλειες από τροχαία ατυχήματα και οι συγκρούσεις με αιτία την οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών, έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 260%, ενώ οι αντίστοιχες καταδίκες έχουν ξεπεράσει τις 12.000 ετησίως.

Παράλληλα, οι έρευνες κατά την τελευταία δεκαετία έχουν δείξει πως το 44% των παραβάσεων αυτού του είδους, συμβαίνουν από άτομα που έχουν προβεί ξανά σε ανάλογη ενέργεια, γεγονός που σύμφωνα με τον Antony Kildare, CEO του βρετανικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας ΙΑΜ Roadsmart, προδίδει αποτυχία σωφρονισμού των παραβατών.

Σύμφωνα τον Kildare, μια διαδικασία μαθημάτων αποκατάστασης θα μπορούσε να είναι βοηθητική, αφού σε αντίστοιχα εγχειρήματα για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα ή υπό την επήρεια αλκοόλ, το ποσοστό των παραβατών που υπέπιπταν στο ίδιο παράπτωμα, ήταν 5% και 17% αντίστοιχα.

«Πιστεύουμε ότι ένα αυτόνομο μάθημα ευαισθητοποίησης για την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών θα βοηθούσε στη δραστική μείωση του συνολικού αριθμού των παραβάσεων και των ατυχημάτων, καθώς και στην εκπαίδευση των οδηγών σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους στο δρόμο», δήλωσε ο Antony Kildare.

SF Kildare01

«Τα χρόνια περικοπών στην οδική αστυνόμευση, η αύξηση του κόστους και η μη ιεράρχηση ως βασική προτεραιότητα, έχουν δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι παραβάσεις και οι θάνατοι μπορούν να αυξηθούν. Ο έλεγχος για οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών είναι δαπανηρός και χρονοβόρος, και οι επιπτώσεις είναι δύσκολο να αστυνομευτούν αυστηρά, καθώς τα ναρκωτικά και τα φάρμακα είναι ποικίλα - όπως και οι λόγοι για τη λήψη τους πριν από την οδήγηση. Ως εκ τούτου, όπως περιγράφεται σε πρόσφατη έκθεση: "οι παραβάτες που είναι ύποπτοι για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών γίνονται ανεκτοί και τους επιτρέπεται να αποτελούν συνεχή απειλή για τις κοινότητες". Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ανεχόμαστε πλέον αυτή την απειλή», συμπλήρωσε ο Βρετανός.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, το IAM Roadsmart μέσω του Antony Kildare, ζητά από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση αυτού του επικίνδυνου, οδικού φαινομένου.

Μια ενέργεια που ζητείται, είναι η δημιουργία ξεχωριστής διαδικασίας αποκατάστασης για την οδήγηση υπό επήρεια ναρκωτικών, με αναγνώριση πως αυτή η παράβαση είναι διακριτή από την οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, καθώς και η ενέργεια σε βάθος για τα αίτια που οδηγούν σε αυτή.

Ακόμη, το IAM Roadsmart θεωρεί πολύ σημαντική την υποστήριξη της διαδικασίας συνταγογράφησης. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει μια ευρεία συνεργασία μεταξύ συνεργατών στην κυβέρνηση και τον τομέα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με το πώς επηρεάζουν τα συνταγογραφούμενα φάρμακα έναν οδηγό, όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Τέλος, ο Οργανισμός κάνει σαφή έκκληση στην Βρετανική Κυβέρνηση να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση, αναφέροντας πως: «η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί εκ νέου στο θέμα και να βρει μια αποτελεσματική και βιώσιμη λύση που να μπορεί να αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα αυτών των παραβάσεων, να μειώσει τους κινδύνους και να σταματήσει την περαιτέρω αύξηση των θυμάτων στους δρόμους μας».

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Photos: IAM Roadsmart

Περισσότερα Safety First

Οι παραβάσεις της εβδομάδας πριν από τα Χριστούγεννα
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 18-24 Δεκεμβρίου, στη χώρα μας καταγράφηκαν περισσότερες από 20.000 παραβάσεις - Διαβάστε πώς κατανέμονται αυτές ανά τύπο και περιοχή. ...(περισσότερα)
Έρχεται πλαίσιο κανόνων κίνησης για οχήματα μικροκινητικότητας
Το Υπουργείο Μεταφορών παρουσίασε σχέδιο Νόμου σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας στους οποίους θα υπόκεινται ηλεκτρικά πατίνια, rollers, skate boards και segway, τα οποία στο εξής θα ονομάζονται "Ελ...(περισσότερα)
Φύλο και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Πρόσφατη έρευνα στον Καναδά, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την αντίληψή μας σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, για άντρες και γυναίκες. ...(περισσότερα)
Συμβουλές για την αποφυγή οδήγησης υπό υπνηλία
Η υπνηλία στο τιμόνι αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων και ο γνωστός Αμερικανικός Οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), εξέδωσε έναν "κατάλογο" με...(περισσότερα)
Μπορεί η αύξηση στις τιμές καυσίμων να φέρει βελτίωση στην Οδική Ασφάλεια;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει πως η κατακόρυφη αύξηση της τιμής στα καύσιμα, έχει δημιουργήσει καλύτερες οδηγικές συνήθειες στους δρόμους της χώρας. ...(περισσότερα)
Λειτουργία οδήγησης στα smartphones;
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα τα τελευταίας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα, τα γνωστά σε όλους smartphones να ήταν εφοδιασμένα, εκτός από λειτουργία πτήσης και με λειτουργία οδήγησης; ...(περισσότερα)
Υπνηλία στο τιμόνι: Συμβουλές για την αποφυγή της
Είναι γνωστό πως η κούραση αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες. Ο Βρετανικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας "IAM RoadSmart", που έχει μεγάλη δρά...(περισσότερα)
701 νεκροί σε 10.740 τροχαία το 2019
Σε αντίστοιχα επίπεδα με το 2018 κινήθηκαν ο αριθμός των θανατηφόρων τροχαίων, αλλά και των θυμάτων στους δρόμους της χώρας μας κατά το 2019, δείχνοντας πως επί της ουσίας, δεν έχει υπάρξει κάποια σημ...(περισσότερα)
Πιέσεις για μπλοκάρισμα της χρήσης κινητού κατά την οδήγηση!
Οι φωνές για την παρεμπόδιση της χρήσης κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης ολοένα και πληθαίνουν, με μεγάλους Φορείς Οδικής Ασφάλειας να κάνουν διάβημα προς εταιρείες τεχνολογίας όπως η Apple και η...(περισσότερα)
Παγκόσμια πρώτη: Δυνατότητα αυτόνομου παρκαρίσματος στο μουσείο της Mercedes-Benz
Σε μια στιγμή-ορόσημο για την πορεία της αυτόνομης αυτοκίνησης, εγκρίθηκε στη Γερμανία το Automated Valet Parking, που επιτρέπει για πρώτη φορά το αυτόνομο παρκάρισμα οχήματος, χωρίς την παρουσία οδηγ...(περισσότερα)

S5 Box