SAFETY FIRST

Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας.

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε την Hellastron, έρχεται να μας υπενθυμίσει αυτά που για πολύ καιρό γνωρίζουμε. Ότι δηλαδή, παρά τα βήματα προόδου που ομολογουμένως γίνεται, το επίπεδό μας στον τομέα της οδικής ασφάλειας παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό.

Η Hellastron, πραγματοποίησε μια πιλοτική εφαρμογή μέτρησης δεικτών οδικής ασφάλειας τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο οδικό δίκτυο των μελών της. Σε αυτά συγκαταλέγονται μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας όπως Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε η Hellastron. Από αυτά, προκύπτουν ορισμένα θετικά στοιχεία μεν, ωστόσο φαίνεται πως πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο, ώστε να υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Από την έρευνα που έγινε στις οδικές αρτηρίες που προαναφέρθηκαν προκύπτει ότι:

  • 84% των οδηγών φορούν ζώνη ασφαλείας (δηλαδή, 8,4 στους 10)

  • 70% τηρεί τα όρια ταχύτητας (δηλαδή, 7 στους 10 οδηγούς αυτοκινήτων), τη στιγμή που στις σήραγγες το όριο πέφτει στο 50% (5 στους 10).

  • 95% των μοτοσικλετιστών (9,5 στους 10) φορούν κράνος

  • 50% των παιδιών (1 στα 2) κάθονται σε ειδικά παιδικά καθίσματα

  • 33,3% (1 στους 3) επιβάτες φορούν ζώνη στο πίσω κάθισμα

  • 40% (4 στους 10) οδηγούς χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή ενώ οδηγούν, τη στιγμή που οι μισοί εξ αυτών δε χρησιμοποιούν καν Bluetooth, Handsfree κλπ.

  • 60% (6 στους 10) οδηγούς φορτηγών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή ενώ οδηγούν, τη στιγμή που οι μισοί εξ αυτών δε χρησιμοποιούν καν Bluetooth, Handsfree κλπ.

  • Περισσότερο από 5% των ερωτηθέντων, παραδέχθηκε πως έχει χρησιμοποιήσει το κινητό του για αποστολή SMS ή για χρήση στα Social Media, ενώ οδηγούσε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως αν απλώς κοιτάξουμε ποιος μας καλεί στο κινητό, θα οδηγήσουμε με απόσπαση προσοχής για περίπου 100 μέτρα, εφόσον κινούμαστε σε οδό ταχείας κυκλοφορίας με 100 χλμ./ώρα.

Έρευνες στην Ευρώπη, έχουν δείξει πως η χρήση κινητού κατά την οδήγηση αποτελεί την κύρια αιτία για ποσοστό έως 30% των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος κατά 6 έως 12 φορές.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Ιούνιος: 478 τροχαία με 18 νεκρούς στην Αττική
Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού, έδειξε πως οι επιδόσεις μας στον τομέα της Οδικής Ασφάλειας παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. ...(περισσότερα)
Αλλαγές στο δίπλωμα οδήγησης - από 17 ετών θα μπορούν να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους οι υποψήφιοι οδηγοί
Νομοσχέδιο με στόχο την αναμόρφωση του πλαισίου εκπαίδευσης, θεωρητικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας υποψήφιων νέων οδηγών, ετοιμάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. ...(περισσότερα)
Video: Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης από την Ford
Η Ford παρουσίασε το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης, μέσω του οποίου ένα αυτοκίνητο μπορεί όχι μόνο να ανιχνεύσει την ύπαρξη μιας θέσης στάθμευσης, αλλά και να παρκάρει αυτόνομα - Δείτε το video....(περισσότερα)
Ανανέωση αδειών οδήγησης και υποβολή δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω διαδικτύου
Το Υπουργείο Μεταφορών γνωστοποίησε πως από τον Οκτώβριο θα υπάρχει δυνατότητα ψηφιακής ανανέωσης άδειας οδήγησης, καθώς επίσης και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για μεταβίβαση οχημάτων μέσω...(περισσότερα)
Εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου ανά την Ελλάδα
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσαν την έναρξη έργων υποδομής, για βελτίωση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο. ...(περισσότερα)
Ευθυγράμμιση: Πότε την ελέγχουμε και γιατί είναι τόσο σημαντική;
Μια από τις ενέργειες που σχετίζονται άμεσα με τη βέλτιστη απόδοση των ελαστικών και κατά συνέπεια, με την ασφάλειά μας στο δρόμο, είναι η ευθυγράμμιση. ...(περισσότερα)
Ακόμη και το Hands Free αποσπά την προσοχή...
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του European Transport Safety Council (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών), η χρήση hands-free κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποσπά την προσοχή σε αντίστο...(περισσότερα)
Μείωση της αστυνόμευσης και αύξηση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με δύο έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (European Transport Safety Council) η μείωση της αστυνόμευσης στους Ευρωπαϊκούς δρόμους έχει ο...(περισσότερα)
Η κίνηση στη ΛΕΑ θα φέρει μεγαλύτερες ποινές
Αυτό τουλάχιστον ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Κύρια αιτία θανάτου στις ηλικίες 5-29 ετών τα τροχαία ατυχήματα
Απογοητευτικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν από το νέα, ετήσια αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στον πλανήτη συνεχίζουν να αυξάν...(περισσότερα)

S5 Box