SAFETY FIRST

Για ακόμη μια φορά, έρευνα καταδεικνύει πως χρειάζεται πολλή δουλειά συνειδητοποίηση ακόμη, ώστε η Οδική Ασφάλεια να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα στη χώρα μας.

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε την Hellastron, έρχεται να μας υπενθυμίσει αυτά που για πολύ καιρό γνωρίζουμε. Ότι δηλαδή, παρά τα βήματα προόδου που ομολογουμένως γίνεται, το επίπεδό μας στον τομέα της οδικής ασφάλειας παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό.

Η Hellastron, πραγματοποίησε μια πιλοτική εφαρμογή μέτρησης δεικτών οδικής ασφάλειας τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο οδικό δίκτυο των μελών της. Σε αυτά συγκαταλέγονται μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας όπως Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», Εγνατία Οδός, Νέα Οδός, Μορέας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε η Hellastron. Από αυτά, προκύπτουν ορισμένα θετικά στοιχεία μεν, ωστόσο φαίνεται πως πρέπει να διανύσουμε ακόμη πολύ δρόμο, ώστε να υπάρξει σημαντική πρόοδος.

Από την έρευνα που έγινε στις οδικές αρτηρίες που προαναφέρθηκαν προκύπτει ότι:

  • 84% των οδηγών φορούν ζώνη ασφαλείας (δηλαδή, 8,4 στους 10)

  • 70% τηρεί τα όρια ταχύτητας (δηλαδή, 7 στους 10 οδηγούς αυτοκινήτων), τη στιγμή που στις σήραγγες το όριο πέφτει στο 50% (5 στους 10).

  • 95% των μοτοσικλετιστών (9,5 στους 10) φορούν κράνος

  • 50% των παιδιών (1 στα 2) κάθονται σε ειδικά παιδικά καθίσματα

  • 33,3% (1 στους 3) επιβάτες φορούν ζώνη στο πίσω κάθισμα

  • 40% (4 στους 10) οδηγούς χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή ενώ οδηγούν, τη στιγμή που οι μισοί εξ αυτών δε χρησιμοποιούν καν Bluetooth, Handsfree κλπ.

  • 60% (6 στους 10) οδηγούς φορτηγών χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή ενώ οδηγούν, τη στιγμή που οι μισοί εξ αυτών δε χρησιμοποιούν καν Bluetooth, Handsfree κλπ.

  • Περισσότερο από 5% των ερωτηθέντων, παραδέχθηκε πως έχει χρησιμοποιήσει το κινητό του για αποστολή SMS ή για χρήση στα Social Media, ενώ οδηγούσε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως αν απλώς κοιτάξουμε ποιος μας καλεί στο κινητό, θα οδηγήσουμε με απόσπαση προσοχής για περίπου 100 μέτρα, εφόσον κινούμαστε σε οδό ταχείας κυκλοφορίας με 100 χλμ./ώρα.

Έρευνες στην Ευρώπη, έχουν δείξει πως η χρήση κινητού κατά την οδήγηση αποτελεί την κύρια αιτία για ποσοστό έως 30% των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ αυξάνει τις πιθανότητες ατυχήματος κατά 6 έως 12 φορές.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

 

Περισσότερα Safety First

Οι καλύτερες και χειρότερες πόλεις για οδήγηση στον κόσμο - Η θέση της Αθήνας
Μεγάλη έρευνα ανέδειξε τις καλύτερες, αλλά και τις χειρότερες πόλεις για τους οδηγούς παγκοσμίως, με την Αθήνα βρίσκεται μόλις στην 90ή θέση της κατάταξης, έχοντας ωστόσο και μια πρωτιά... ...(περισσότερα)
Ανησυχητικός ο αριθμός των θανάτων σε ατυχήματα μεμονωμένων οχημάτων
Περίπου το 1/3 των θανάτων στους δρόμους της Ευρώπης οφείλεται σε ατυχήματα που συμβαίνει με αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες που ενεπλάκησαν μόνα τους σε κάποιο ατύχημα (π.χ. πτώση μοτοσικλέτας ή έξοδος από...(περισσότερα)
Μπορεί η αύξηση στις τιμές καυσίμων να φέρει βελτίωση στην Οδική Ασφάλεια;
Έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει πως η κατακόρυφη αύξηση της τιμής στα καύσιμα, έχει δημιουργήσει καλύτερες οδηγικές συνήθειες στους δρόμους της χώρας. ...(περισσότερα)
Έρχεται αναθεώρηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Διαβάστε ποιες είναι αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο προσεχές χρονικό διάστημα από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όσον αφορά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ...(περισσότερα)
Οι ηλικιωμένοι οδηγοί δεν είναι πιο επικίνδυνοι από τους νέους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Swansea στη Μεγάλη Βρετανία, οι ηλικιωμένοι οδηγοί δε θεωρούνται περισσότερο επικίνδυνοι από τους νέους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του BBC. ...(περισσότερα)
Η.Π.Α.: Όσο αυξάνεται η τιμή ενός αυτοκινήτου, μειώνεται η πιθανότητα παραχώρησης προτεραιότητας σε πεζό από τους οδηγούς
Η εν λόγω έρευνα, αφορούσε στη συμπεριφορά των Αμερικανών οδηγών σε διαβάσεις πεζών, αλλά και σε παράγοντες που μπορεί να την επηρεάζουν, όπως το κόστος κτήσης του αυτοκινήτου, ή το χρώμα και φύλο του...(περισσότερα)
Νορβηγία: Κανένα νεκρό παιδί από τροχαία το 2019
Η είδηση πως στο Όσλο υπήρξε μόλις ένας νεκρός απο τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου, ωστόσο ακόμη πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το 2019, κ...(περισσότερα)
Οι νεαροί οδηγοί προτιμούν μηνύματα που προωθούν υπεύθυνη οδική συμπεριφορά παρά  φόβο
Έρευνα που πραγματοποίησαν από κοινού Πανεπιστήμια σε Βέλγιο και Αγγλία, έδειξε πως οι νέοι οδηγοί προτιμούν να βλέπουν σποτ που αναδεικνύουν την υπεύθυνη οδική συμπεριφορά, παρά το φόβο ενός ατυχήματ...(περισσότερα)
Πρόστιμο και 20 μήνες απώλεια διπλώματος για γνωστό τερματοφύλακα στην Αγγλία
Ο Γάλλος τερματοφύλακας μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας, Hugo Lloris, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και δείχνοντας μεταμέλεια, απ...(περισσότερα)
Αγγλία: Το κόστος είναι ο βασικός λόγος που οι νέοι δεν οδηγούν
Έρευνα στην Αγγλία έδειξε πως ο κύριος λόγος για τον οποίο οι νέοι δεν αποφασίζουν να οδηγήσουν, είναι το αυξημένο κόστος. ...(περισσότερα)

S5 Box