SAFETY FIRST

Ο Γάλλος τερματοφύλακας μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας, Hugo Lloris, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και δείχνοντας μεταμέλεια, αποδέχθηκε την ποινή του δηλώνοντας μετανιωμένος για αυτή την ενέργεια.

O 31χρονος αθλητής, παραδέχθηκε ότι είχε υπερβεί κατά το διπλάσιο, το όριο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν του έγινε έλεγχος στο Βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Lloris που οδηγούσε το προσωπικό του αυτοκίνητο έχοντας και συνεπιβάτη, αρχικά ξεπέρασε κατά 15 μίλια των όριο των 30 μιλίων/ώρα στην κατοικημένη περιοχή, ενώ έπειτα αφού παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, παραλίγο να πέσει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρθηκε, ο Hugo Lloris που νωρίτερα είχε στεφθεί πρωταθλητής κόσμου υπερασπιζόμενος την εστία της Εθνικής Γαλλίας, βρέθηκε για δείπνο σε ξενοδοχείο και δέχθηκε μεγάλο αριθμό κερασμάτων από την παρέα του. Όταν του έγινε έλεγχος, ο Lloris μετρήθηκε με 80 μικρογραμμάρια οινοπνεύματος στον οργανισμό του, ενώ το νόμιμο στην Αγγλία και την Ουαλία, είναι 35 μικρογραμμάρια.

Μετά το δικαστήριο, ο Lloris δήλωσε: "Θα ήθελα να απολογηθώ με όλη μου την καρδιά στην οικογένειά μου, την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, τον μάνατζερ και στους φιλάθλους μας. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι απαράδεκτη και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις μου, αφού αυτό δεν είναι το παράδειγμα που επιθυμώ να δώσω".

Σημειώνεται, πως για την παράβαση αυτή ο Hugo Lloris πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 50.000 λιρών και να χάσει την άδεια οδήγησής του για 20 μήνες. 

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν στοχεύει να αποτελέσει ένα "κατηγορώ" για τον Lloris, αλλά θέλει να αναδείξει τη δημοσιότητα που πήραν οι πράξεις του. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πέρυσι, όταν ο 4 φορές Πρωταθλητής Formula 1, Sebastian Vettel, είχε τιμωρηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά στο GP του Αζερμπαϊτζάν, ενώ μέρος της τιμωρίας του ήταν η απαγόρευση από τη FIA να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης της Οδικής Ασφάλειας έως το τέλος της περσινής χρονιάς.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων και παραπτωμάτων όπως αυτού του Lloris ή πέρυσι, σε αγωνιστικά πλαίσια, του Vettel, είναι σημαντική ώστε να αποτελέσει παράδειγμα, ενώ ακόμη σημαντικότερη είναι η δημόσια μεταμέλεια των τελευταίων, ειδικά από τη στιγμή που αποτελούν πρότυπα για πολλούς νέους στον πλανήτη.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

12.749 παραβάσεις σε ένα τριήμερο
Η νέα χρονιά δεν φαίνεται να διαφοροποιεί τις άσχημες συνήθειες των συμπολιτών μας, αναφορικά με τις παραβάσεις που αυτοί διαπράττουν στους ελληνικούς δρόμους. ...(περισσότερα)
Ελλάδα: 22.720 παραβάσεις σε μια εβδομάδα
Η Τροχαία ανακοίνωσε πως κατά το χρονικό διάστημα 29 Ιανουαρίου-4 Φεβρουαρίου 2023, βεβαιώθηκαν 22.720 παραβάσεις, ως αποτέλεσμα των 100.547 τροχονομικών ελέγχων που διενεργήθηκαν. ...(περισσότερα)
Υπνηλία στο τιμόνι: Συμβουλές για την αποφυγή της
Είναι γνωστό πως η κούραση αποτελεί μια από τις πιο συχνές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, πολλές φορές με ολέθριες συνέπειες. Ο Βρετανικός Οργανισμός Οδικής Ασφάλειας "IAM RoadSmart", που έχει μεγάλη δρά...(περισσότερα)
Νέα από την Ευρώπη σχετικά με την Οδική Ασφάλεια
Η νέα χρονιά φέρνει ελπίδες για περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες θανάτων και σοβαρών τραυματισμών, ειδικά για τους νέους. ...(περισσότερα)
Περί ασφάλειας των πεζών
Οι πεζοί αποτελούν μια από τις πιο "ευπαθείς" ομάδες ατόμων που κινούνται στους δρόμους και δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα δείχνουν πως οι θάνατοί τους έχουν αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. ...(περισσότερα)
Σπουδαστές βραβεύονται για την προσφορά στην Οδική Ασφάλεια της χώρας τους
Η προσπάθεια 8 σπουδαστών από Ιταλία, Λιθουανία και Πολωνία σχετικά με τη βελτίωση επικίνδυνων οδικών υποδομών στην περιοχή τους, αναγνωρίστηκε μέσα από τα φετινά βραβεία YEARS. ...(περισσότερα)
Ειδική σήμανση στις ράμπες του Δήμου Αθηναίων
Θέλοντας να διευκολύνει την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, αλλά και να μειώσει την παράνομη στάθμευση, ο Δήμος Αθηναίων δημιούργησε ειδική σήμανση στις αντίστοιχες ράμπ...(περισσότερα)
Επικίνδυνη οδήγηση: Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει αυστηρές τιμωρίες
Η Βουλή των Ελλήνων προέβη σε αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα, με τις τιμωρίες σε περίπτωση επικίνδυνης οδήγησης να γίνονται πιο αυστηρές. ...(περισσότερα)
Χιλιάδες κλήσεις για στάθμευση σε ράμπες διάβασης ΑμεΑ
Η ελλιπέστατη οδηγική, αλλά και συνολική, παιδεία μας αποκαλύπτεται για ακόμη μια φορά, από τη στατιστική των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν σε αστικές περιοχές, για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2019...(περισσότερα)
Παραβάσεις κατά την οδήγηση και οι
Οι Έλληνες προβαίνουν σε πολλές παραβάσεις και είναι ιδιαίτερα επιθετικοί κατά την οδήγηση, όπως δείχνουν τα δεδομένα έρευνας από το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο Οδικής Ασφάλειας. ...(περισσότερα)

S5 Box