SAFETY FIRST

Ο Γάλλος τερματοφύλακας μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Αγγλία και της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Εθνικής Γαλλίας, Hugo Lloris, συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και δείχνοντας μεταμέλεια, αποδέχθηκε την ποινή του δηλώνοντας μετανιωμένος για αυτή την ενέργεια.

O 31χρονος αθλητής, παραδέχθηκε ότι είχε υπερβεί κατά το διπλάσιο, το όριο οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν του έγινε έλεγχος στο Βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Lloris που οδηγούσε το προσωπικό του αυτοκίνητο έχοντας και συνεπιβάτη, αρχικά ξεπέρασε κατά 15 μίλια των όριο των 30 μιλίων/ώρα στην κατοικημένη περιοχή, ενώ έπειτα αφού παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, παραλίγο να πέσει πάνω σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Όπως αναφέρθηκε, ο Hugo Lloris που νωρίτερα είχε στεφθεί πρωταθλητής κόσμου υπερασπιζόμενος την εστία της Εθνικής Γαλλίας, βρέθηκε για δείπνο σε ξενοδοχείο και δέχθηκε μεγάλο αριθμό κερασμάτων από την παρέα του. Όταν του έγινε έλεγχος, ο Lloris μετρήθηκε με 80 μικρογραμμάρια οινοπνεύματος στον οργανισμό του, ενώ το νόμιμο στην Αγγλία και την Ουαλία, είναι 35 μικρογραμμάρια.

Μετά το δικαστήριο, ο Lloris δήλωσε: "Θα ήθελα να απολογηθώ με όλη μου την καρδιά στην οικογένειά μου, την ομάδα μου, τους συμπαίκτες μου, τον μάνατζερ και στους φιλάθλους μας. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ είναι απαράδεκτη και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τις πράξεις μου, αφού αυτό δεν είναι το παράδειγμα που επιθυμώ να δώσω".

Σημειώνεται, πως για την παράβαση αυτή ο Hugo Lloris πρέπει να πληρώσει πρόστιμο 50.000 λιρών και να χάσει την άδεια οδήγησής του για 20 μήνες. 

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν στοχεύει να αποτελέσει ένα "κατηγορώ" για τον Lloris, αλλά θέλει να αναδείξει τη δημοσιότητα που πήραν οι πράξεις του. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί πέρυσι, όταν ο 4 φορές Πρωταθλητής Formula 1, Sebastian Vettel, είχε τιμωρηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά στο GP του Αζερμπαϊτζάν, ενώ μέρος της τιμωρίας του ήταν η απαγόρευση από τη FIA να λάβει μέρος σε οποιαδήποτε ενέργεια προώθησης της Οδικής Ασφάλειας έως το τέλος της περσινής χρονιάς.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων περιπτώσεων και παραπτωμάτων όπως αυτού του Lloris ή πέρυσι, σε αγωνιστικά πλαίσια, του Vettel, είναι σημαντική ώστε να αποτελέσει παράδειγμα, ενώ ακόμη σημαντικότερη είναι η δημόσια μεταμέλεια των τελευταίων, ειδικά από τη στιγμή που αποτελούν πρότυπα για πολλούς νέους στον πλανήτη.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Σειρά ελέγχων της Τροχαίας στα οδικά δίκτυα της Δυτικής Ελλάδος
Επιχειρήσεις με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν στη Δυτική Ελλάδα από την Τροχαία. ...(περισσότερα)
Μια σκληρή τιμωρία επεφύλαξε Γερμανός αστυνομικός, προς τους περίεργους οδηγούς οι οποίοι σταματούσαν σε σημείο που έγινε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, για να φωτογραφίσουν το "θέαμα". ...(περισσότερα)
Ελβετία: Μείωση ορίων ταχύτητας, μείωση σοβαρών τροχαίων
Έρευνα στην Ελβετία έδειξε πως η μείωση του ορίου ταχύτητας εντός αστικών περιοχών στα 30 χλμ./ώρα, έχει αποφέρει αντίστοιχη μείωση των σοβαρών τροχαίων κατά 38%. ...(περισσότερα)
Πόδια στο ταμπλό: Μια θανάσιμα κακή συνήθεια
Όταν βάζουμε τα πόδια στα ταμπλό ενώ βρισκόμαστε στη θέση του συνοδηγού διαπράττουμε ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ατυχήματος, έστω και με μικρή ταχύτητα, οι επιπτώσεις θα είναι από σπάσιμο π...(περισσότερα)
Ξεκίνησε η ισχύς του ορίου 30 χλμ./ώρα στο Παρίσι
Το ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα έχει ήδη υιοθετηθεί στο 60% των δρόμων της πρωτεύουσας της Γαλλίας. ...(περισσότερα)
Μεγάλη χορηγική συμφωνία μεταξύ Heineken και Formula 1
H FOM (Formula One Management) σε πολυετή χορηγική συμφωνία με τη γνωστή ζυθοποιία Heineken, η οποία θα είναι από τον αγώνα της Μόντσα, που θα μετονομαστεί σε Formula 1 Gran Premio Heineken D' Italia ...(περισσότερα)
Συνεχίζει στην προεδρία της FIA ο Jean Todt
O Jean Todt είναι έτοιμος για την τρίτη του θητεία ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. ...(περισσότερα)
Περί απαγόρευσης της οδήγησης στους ηλικιωμένους...
Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε αρκετές χώρες, σχετικά με την διαχείριση της άδειας οδήγησης των ηλικιωμένων. ...(περισσότερα)
Τα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο
Η Τροχαία ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων σε όλη τη χώρα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, στα οποία εντάσσεται και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών με βάρος άνω των 3,5 τόνων. ...(περισσότερα)
Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021
Τα δεδομένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, έδειξαν αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της χώρας μας. ...(περισσότερα)

S5 Box