SAFETY FIRST

Ο οργανισμός Euro NCAP παρουσίασε τις αλλαγές που θα ισχύσουν κατά τη διεξαγωγή δοκιμών πρόσκρουσης των νέων μοντέλων από φέτος.

Είναι γνωστό πως ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), αποτελεί το πλέον αξιόπιστο "εργαλείο", για τη δοκιμή και αξιολόγησης του επιπέδου ασφαλείας που παρέχουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Το κύρος του φαίνεται και από το γεγονός ότι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατασκευαστών, οι οποίοι δίνουν έμφαση στα αποτελέσματά του.

Κάθε δύο χρόνια, ο Euro NCAP ανανεώνει τις διαδικασίες πραγματοποίησης των δοκιμών, με τα νέα πρωτόκολλα να είναι πιο απαιτητικά και αυστηρά, από τα προηγούμενα. Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος έχουν 3 σκέλη, καθώς αφορούν στην ασφάλεια των επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης με το εμπρός μέρος των οχημάτων, στην προστασία τους μετά το ατύχημα και στην αποτελεσματική λειτουργία των σύγχρονων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

Αναφορικά με την ασφάλεια των επιβατών σε εμπρόσθια σύγκρουση, εισάγεται το "moving barrier to moving car frontal crash test". Πρόκειται για δοκιμή πρόσκρουσης που αντικαθιστά αυτή που χρησιμοποιούνταν από το Euro NCAP τα τελευταία 23 χρόνια. Στόχος της εν λόγω διαφοροποίησης, είναι να μπορεί να αξιολογηθεί όχι μόνο η προστασία των επιβατών του ενός οχήματος, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η σύγκρουση επιδρά στους επιβάτες του έτερου οχήματος, με την πρόκληση ή μη, τραυματισμών. Για αυτό το λόγο, στο τεστ πρόσκρουσης θα συμμετάσχει μια εξελιγμένη κούκλα με την ονομασία "Thor". Παράλληλα, θα υπάρξει μια νέα μέθοδος σύγκρισης των οχημάτων που εμπλέκονται στη σύγκρουση, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται "Mobile Progressive Deformable Barrier".

SF EuroNCAPnew02

Από εκεί και έπειτα, αλλαγές θα υπάρξουν και στην αξιολόγηση των πλευρικών συγκρούσεων, που αποτελούν τον δεύτερο πιο σημαντικό παράγοντα θανάτων ή σοβαρών τραυματισμών από τροχαία ατυχήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν ρυθμίσεις όσον αφορά στην ταχύτητα πλευρικής πρόσκρουσης, καθώς και τη μάζα του αντικειμένου, κάνοντας το τεστ ακόμη πιο αυστηρό. Για πρώτη φορά, θα υπάρξει αξιολόγηση της προστασίας του οδηγού, των επιβατών που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά της πρόσκρουσης, αλλά και στην αλληλεπίδραση που θα υπάρξει μετά τη σύγκρουση, μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Επίσης, ο Euro NCAP κάνει ακόμη πιο αυστηρή την αξιολόγηση των τελευταίας γενιάς συστημάτων πρόληψης ατυχημάτων και συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Όσον αφορά στο Autonomous Emergency Braking (AEB), θα εισαχθούν πιο απαιτητικά τεστ για αυτοκίνητα και ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως η στροφή σε διασταύρωση. Ένα επιπλέον στοιχείο, αφορά στην αξιολόγηση των συστημάτων παρακολούθησης του οδηγού, όπως αυτά που αφορούν στην ανίχνευση κόπωσης ή απόσπασης προσοχής.

Εκτός από την προστασία κατά τη διάρκεια πρόσκρουσης, ιδιαίτερη σημασία έχει και η προστασία των επιβατών μετά από αυτή. Σε συνεργασία με την International Association of Fire & Rescue Services, αναπτύχθηκαν νέοι κανόνες αναφορικά με την ασφάλεια που πρέπει να παρέχουν τα αυτοκίνητα μετά το ατύχημα. Εφόσον τα αυτοκίνητα διαθέτουν ακριβείς και εύκολα διαθέσιμες πληροφορίες διάσωσης, οι κατασκευαστές θα παίρνουν επιπλέον βαθμούς. Ακόμη, ο Euro NCAP θα βαθμολογεί την ευκολία απεγκλωβισμού, τα ηλεκτρικά χερούλια στις πόρτες, ενώ ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να βελτιώσουν τις λειτουργίες του eCall.

Αυτή την περίοδο, τα τεστ πρόσκρουσης έχουν μπει σε παύση λόγω της πανδημίας, οπότε σύμφωνα με τον Euro NCAP, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται μετά το καλοκαίρι.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Video για τα νέα δεδομένα του Euro NCAP

Περισσότερα Safety First

Euro NCAP: Οι οδηγοί-dummies!
Οι κούκλες Hybrid III και ES-2 είναι πολύ σημαντικές καθώς αποτελούν τον οδηγό και τον επιβάτη στα ατυχήματα. ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ στις Η.Π.Α.
Η προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στις Η.Π.Α. ...(περισσότερα)
Οδήγηση στην ομίχλη: Ένα απαιτητικό εγχείρημα
Η οδήγηση στην ομίχλη απαιτεί γνώση και αυτοσυγκέντρωση, όμως πάνω από όλα χρειάζεται, όπως σε κάθε δραστηριότητα της οδήγησης, κοινό νου. ...(περισσότερα)
Traction Control System (TCS)
Πρόκειται για ένα από τα πιο διαδεδομένα συστήματα ασφαλείας, με την "έξυπνη" λειτουργία του να έχει αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη μιας πλειάδας συστημάτων, που εφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τα οποία...(περισσότερα)
Τα στατιστικά των τροχαίων στην Ελλάδα
Τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους δυστυχώς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο με ολέθριες, σε πολλές περιπτώσεις, επιπτώσεις. ...(περισσότερα)
Κολομβία: Αύξηση ποδηλατοδρόμων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Στην προσπάθεια καταπολέμησης της μετάδοσης του COVID-19, οι αρχές της πρωτεύουσας της Κολομβίας, Μπογκοτά, αποφάσισαν την αύξηση του μήκους για τους ποδηλατόδρομους της πόλης. ...(περισσότερα)
Ουαλία: Μείωση ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές
Η Ουαλία γίνεται η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ψηφίζει την μείωση του ορίου ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές, στα 20 μίλια (30 χλμ./ώρα). ...(περισσότερα)
Φεβρουάριος 2020: Τα στατιστικά των τροχαίων στην Αττική
Οι ανθρώπινες απώλειες και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας δεν έλειψαν ούτε το προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. ...(περισσότερα)
Κοινή δράση για την Οδική Ασφάλεια από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε.
Στην ετήσια συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Βαλέττα της Μάλτας, ανακοινώθηκε η κοινή πρόθεση για δράση με στόχο την περαι...(περισσότερα)
Praise Awards 2016
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφαλών Μεταφορών (European Transport Safety Council - ETSC) έχει δημιουργήσει τα "Praise Awards", βραβεία που απονέμονται κάθε χρόνο σε εταιρείες που έχουν πάρει μέτρα για τη β...(περισσότερα)

S5 Box